ΓΚΡΙ Μοσχοφίλερο Κανακάρης
Το ΓΚΡΙ ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ Κανακάρης παράγεται από την ομώνυμη ποικιλία που καλλιεργείται στο οροπέδιο της Μαντινείας. Αποτελεί, μέσα στην τυπικότητα του, μια ευχάριστη και διαφορετική έκφραση του Μοσχοφίλερου. Η μαγεία του Μοσχοφίλερου βρίσκεται στο φλοιό του. Όλα τα τυπικά αρώματά του καθώς – φυσικά – και το χρώμα της ποικιλίας βρίσκονται εκεί. Η ψύξη του σταφυλιού και η κρυοεκχύλιση των φλοιών με τον μούστο για 8 ώρες που ακολουθείται από το αργό και σταδιακό στράγγισμα του μούστου μας δίνει όλο το χαρακτηριστικό άρωμα της ποικιλίας αλλά και λίγο χρώμα που δίνει στο κρασί μια χαρακτηριστική χάλκινη, μεταλλική απόχρωση. Η ζύμωση σε χαμηλές θερμοκρασίες, όχι ανώτερες των 15ºC και η παραμονή με τις ελαφριές οινολάσπες για περίπου 2 μήνες ισορροπεί την αρωματική έκφραση και της δίνει μοναδική ένταση.