ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΚΡΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Διεθνείς Αμπελώνες

Domaine Delaporte

Εγκατεστημένο στη καρδιά της περιοχής Sancerre, το Κτήμα Delaporte κτήμα είναι μια οικογενειακή επιχείρηση από πατέρα σε γιο, από τον 17ο αιώνα. Το οινοποιείο βρίσκεται στο όμορφο χωριό της Chavignol του οποίο φημίζεται επίσης και για το κατσικίσιο τυρί του, "Crottin de chavignol".

Domaine Delaporte Sancerre Silex Blanc Αμπέλια 50 Ετών

Domaine Delaporte Sancerre Silex Blanc

Domaine Laroche

Ως ένα από τα πρώτα κτήματα στο Bourgogne που έχει πιστοποιηθεί HVE 3, η φιλοσοφία του Domaine Laroche ξεπερνά κατά πολύ μια απλή τεχνική προδιαγραφή. Με την πάροδο των αιώνων, οι κανόνες της Obédiencerie έχουν χτίσει μια ισχυρή φήμη για αυτά τα κρασιά χάρη στους εξαιρετικούς αμπελώνες τους και επίσης την αίσθηση ποιότητας τους.

Tyrrell’s Wines

Το κτήμα του Tyrrell, που βρίσκεται στους πρόποδες της οροσειράς Brokenback στην κοιλάδα Hunter, είναι ένα μοναδικό συνονθύλευμα αμπελώνων. Ευδοκιμώντας σε μια ποικιλία εδαφών, από αμμώδεις αργιλώδες που βρίσκονται σε κοίτες αρχαίων κολπίσκων έως βαρύτερες κόκκινες άργιλους πάνω από ασβεστόλιθο, αυτοί οι αμπελώνες παράγουν μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά και εκλεπτυσμένα κρασιά στον κόσμο.

Bepi Tosolini

Η ιστορία της οικογένειας Tosolini ξεκίνησε με ιδρυτή τον Bepi, γεννημένο το 1918, με περισσότερα από 75 χρόνια αφιερωμένα στον κόσμο των αποσταγμάτων και των οινοπνευματωδών ποτών. Ίδρυσε το πρώτο του αποστακτήριο στο Friuli, λίγα χιλιόμετρα από τη Βενετία το 1943. Η οικογένεια Tosolini επιλέγει τα καλύτερα σταφύλια από τους αμπελώνες Collio και Colli Orientali στο Friuli.

Poggio al Tesoro

Οι αμπελώνες του Poggio al Tesoro βρίσκονται σε τέσσερις ξεχωριστές περιοχές: Via Bolgherese, Chiesina di San Giuseppe, Le Sondraie, Valle di Cerbaia, και η κάθε μία χαρακτηρίζεται από σημαντικές παιδοκλιματικές διαφορές. Οι τύποι του εδάφους, η θέση και η έκθεση, σε συνδυασμό με την επιλογή των φυτευμένων ποικιλιών, παράγουν σταφύλια με διαφορετικά χαρακτηριστικά και έντονη προσωπικότητα.

Allegrini Estate

Kάθε όνομα κουβαλά και μία ιστορία. Στην περίπτωση των Allegrini, η ιστορία ξετυλίγεται μέχρι τον 16ο αιώνα όταν η οικογένεια κατείχε πρωτεύοντα ρόλο στην πολιτιστική και εμπορική ζωή της περιοχής της Valpolicella. Τον τελευταίο αιώνα ο Giovanni Allegrini ήταν αυτός που έθεσε γερά θεμέλια στη νέα εποχή της οικογενειακής επιχείρησης. Το δικό του πάθος ήταν που ενέπνευσε και τα παιδιά του, τον Walter -που δυστυχώς έφυγε πρόωρα-, τον Franco και την Marilisa που πλέον συνεχίζουν με την ίδια αφοσίωση το έργο του με τη βοήθεια της νέας γενιάς, των δικών τους παιδιών. Η αγάπη για τη γη τους βρίσκεται πίσω από τη δύναμη των Allegrini.

Corte Giara

To Corte Giara ξεκίνησε το 1989 στο Βένετο και στοχεύει σε όλες τις παγκόσμιες αγορές. είναι το αποτέλεσμα μιας συνεργασίας της οικογένειας Allegrini και μιας εκλεκτής ομάδας αμπελουργών. Οι αμπελώνες έχουν βαθιά, γόνιμα εδάφη που ταιριάζουν καλά στα σταφύλια Veronese καθώς και σε ορισμένες διεθνείς ποικιλίες.

Chateau des Marres

Στην πόλη Ramatuelle, πολύ κοντά στο διάσημο Saint-Tropez της κυανής ακτής, η οικογενειακή ιδιοκτησία της Προβηγκίας Chateau des Marres μετράει 111 χρόνια ιστορίας καλλιεργώντας ποικιλίες όπως Grenache, Cinsault και Mourvedre σε έκταση 30 εκταρίων μέσα στα οποία συγκαταλέγονται 27 αμπελώνες και με έμφαση στη παραγωγή ροζέ κρασιών με το διάσημο στυλ της περιοχής. Το οινοποιείο προορίζεται για παραγωγή κόκκινων κρασιών. Φιλοξενεί 38 δρύινα βαρέλια από το δάσος του Troncais, τα μεγαλύτερα βαρέλια της Βουργουνδίας και 6 τσιμεντένιους αμφορείς.

Château Sainte Roseline

Το Château Sainte Roseline εδρεύει στο Les Arcs-Sur-Argens, κοντά στον κόλπο του Saint-Tropez, το Croisette στις Κάννες, το Gorges du Verdon και το Aix-en-Provence. Είναι ένα από τα πιο επισκέψιμα μέρη της περιοχής. Ο αμπελώνας του Château Sainte Roseline απολαμβάνει ένα εξαιρετικό terroir στην Προβηγκία: τα αργιλοασβεστολιθικά εδάφη και η παρουσία μιας βαθιάς πηγής επιτρέπουν την ελεγχόμενη παροχή του αμπελιού, μια εγγύηση για την απόκτηση σπουδαίων κρασιών.

Castello di Ama

Η ιστορία του Castello di Ama είναι απόλυτα συνυφασμένη με την ιστορία του τόπου του. Ama ονομάζεται το μικρό χωριό ψηλά στους λόφους της Τοσκάνης σε περίπου 500 μέτρα υψόμετρο. Εδώ, καλλιέργειες και οινοποιία ακμάζουν εδώ και 5 αιώνες. Οι σημερινοί ιδιοκτήτες του, τη δεκαετία του '70, αγόρασαν το Κτήμα και έδωσαν καινούργια πνοή τόσο στους αμπελώνες των 550 στρεμμάτων όσο και στις κτηριακές εγκαταστάσεις με νέα κελάρια και τεχνολογία αιχμής.

Botter Casa Vinicola

Η Casa Vinicola Botter με τις ρίζες της να φτάνουν σχεδόν εκατό χρόνια πριν, στις αρχές του 20ού αιώνα, ιδρύθηκε από τον Carlo Botter το 1928, στη αρχή ως μια μικρή επιχείρηση για την πώληση των τοπικών κρασιών του Veneto. Στη δεκαετία του ‘70 και του ‘80, η εταιρεία Botter κατάφερε να συμβαδίσει με την αυξανόμενη ζήτηση στη διεθνή αγορά και να επεκτείνει το εύρος των κρασιών της συλλογής της.

Ogier

Το Ogier ιδρύθηκε το 1859 και βρίσκεται στο Châteauneuf-du-Pape, στην καρδιά της πιο διάσημης ονομασίας στη νότια Γαλλία. Προκειμένου να κατανοήσει τις λεπτές παραλλαγές των εδαφών της ονομασίας και της κοιλάδας του Ροδανού, ο Ogier μελέτησε τους τέσσερις διαφορετικούς τύπους εδάφους των διαφόρων ονομασιών και προσάρμοσε δεόντως τις μεθόδους οινοποίησης και ωρίμανσης σε αυτούς. Στο κέντρο του χωριού, το αιωνόβιο οινοποιείο φιλοξενεί πάνω από 8 000 hL (211 338 gal) δεξαμενές, βαρέλια, βαρέλια, βαρέλια και κολοβωμένα δοχεία.

Domaine de Vauroux

Το Domaine de Vauroux δημιουργήθηκε το 1956 από την οικογένεια του Tricon.Στόχος του Olivier Tricon είναι να εγγυηθεί τη μεγαλύτερη αρωματική κομψότητα στα κρασιά του. Έχει αποκτήσει έναν λειτουργικό και σύγχρονο τρόπο εργασίας. Από τη συγκομιδή μέχρι το μπουκάλι, η καθαριότητα είναι υψίστης σημασίας και διασφαλίζεται σχολαστικά για να προσφέρει την πιο γευστική ακρίβεια σε κάθε "cuvee".

Arione

Στις αρχές του 1900, o Luigi Arione ιδρύει την εταιρεία που φέρει το όνομά του. Σήμερα, τέσσερεις γενιές μετά, o Οίκος Arione συνεχίζει στο ίδιο "μονοπάτι" που άνοιξε ο ιδρυτής του, να παράγει κρασιά τεχνολογικά άρτια, σε πολύ καλή σχέση τιμής-ποιότητας. Πάθος για δημιουργία αλλά και τεχνογνωσία, που πάντα είναι απαραίτητη σε ό,τι επιθυμούμε να παραμείνει διαχρονικό.

Domaine Romain Collet

Το Domaine Romain Collet έκανε ένα ευλογημένο άνοιγμα φτερών σε όλους σχεδόν τους καλύτερους αμπελώνες του Chablis. Ενώ μάθαινε από τον παππού του, Jean Collet, ο Romain αποφάσισε για πρώτη φορά να εμφιαλώσει τα αγαπημένα του κρασιά το 2009. Φτιάχνει το κρασί του στο κτήμα Domaine Collet και είναι το όραμά του να έχουν πάντα φρεσκάδα. Τα κρασιά του Romain θεωρούνται από τα κλασικά του Chablis: κρασιά αναμφισβήτητου χαρακτήρα που τονίζουν τα φρούτα, τα υπέροχα αρώματα και η λαμπρή φυσική οξύτητα.

Dievole

Στη Dievole, ο συνδυασμός γης, κλίματος και ανθρώπινης εμπειρίας κάνει το Chianti Classico μοναδικό: μια κληρονομιά με μακρά ιστορία που η εταιρεία αισθάνεται την ευθύνη και το καθήκον να μεταδώσει στις μελλοντικές γενιές. Βρίσκεται μεταξύ 270 και 420 μέτρων a.s.l. Τα 158 στρέμματα αμπελώνων έχουν ένα μερικώς αμμώδες, εν μέρει ιλύ, αργιλώδες έδαφος, με πυκνή παρουσία απολιθωμάτων και μάργες. Δεδομένης της απεραντοσύνης του αμπελώνα, τα εδάφη διαφέρουν σημαντικά από τη μια πλευρά στην άλλη, προσδίδοντας στα κρασιά ένα πολύτιμο μωσαϊκό αποχρώσεων.

AMFORA DIVINE WINES

Ξεκινήστε έναν αισθητικό ταξίδι μέσα από τα επιλεγμένα κρασιά μας, αιχμαλωτίζοντας τον αληθινό πνεύμα του τόπου των αμπελώνων.